Portretten, Illustraties, Teken- en schilderles, Rock ‘n roll kunst, Rock History Tour

Werk in opdracht

Kunstopdrachten

Kunstproducties

Marcello’s Art Factory doet veel kunst in opdracht. Marcello en Els werken graag, net als een architect, nauw samen met de opdrachtgever aan de hand van een programma van eisen. Een eerste voorstel is altijd gratis.

De keuze van het materiaal is natuurlijk afhankelijk van wat de opdracht vraagt. Het team van Marcello’s Art Factory kan veel aan; glas, hout, brons, aluminium, kunststof maar ook fotografie, tekeningen, schilderijen en hoogwaardige artprints.

15 Kunstproducties als voorbeeld

 • Rembrandt2000
 • Den Hagelslag
 • PVF Achmea
 • Pollock On Ice
 • Corio
 • KPMG
 • Deloitte
 • Rouwcentrum
 • Who The Fuck
 • Familie van Zweden
 • Lex Immers Voetbalplaatje
 • Fonds 1818 Lenteprijs
 • Ministerie van Veiligheid en Justitie
 • Triodus 100 Jaar

REMBRANDT2000 vrije productie

Van september 1999 t/m januari 2000 is er naar idee van Marcello&Els samen met Sis Josip de tentoonstelling Rembrandt2000 georganiseerd. In cateringbedrijf Taat & De Regt werd een zakenpartner gevonden. De tentoonstelling liep parallel aan “Rembrandt Zelf” aan de overkant in het Mauritshuis.

Speciaal voor deze tentoonstelling werd het ConTemporary Museum aan de Haagse Kneuterdijk ingericht. Centraal op de expositie stond een levensgrote kopie van De Nachtwacht met enkel zelfportretten van Rembrandt. Vele bekende Nederlandse kunstenaars toonden werk geïnspireerd op Rembrandt en/of de 17e eeuw. Marcello en Els maakten o.a. een serie enorme zeefdrukken op doek naar Rembrandt’s portretten.

Deelnemende kunstenaars – Pim Kops / Anton Heyboer / Micha Klein / Paul Blanca / Pepijn van den Nieuwendijk / Leo van Meesche / Francien Krieg / Rob Scholte / Conti Hermenet / Sis Josip / Marcello&Els / Aldert Mantje / Ramses Shaffy / Paul van den Oudenallen / Richard van der Spek / Peter Klashorst / Honda 98 / Jacqueline Heerema / Marnix Rueb + Anita Koppers / Ton of Holland / Demiak / Danielle Kwaaitaal / Herman Brood / Edwin Hagendoorn / Luuk Bode / Jurriaan van Hall / Peter Donkersloot / Robert Jan Stips / Patrick Domostroy (USA)

Den Hagelslag vrije productie

Den Hagelslag is groen-geel broodbeleg in 1998 bedacht door Marcello&Els.
“Ongezond lekker!”, zegt Bart Chabot.
“Heel Den Haag eet kunst”, zeggen Marcello en Els.
Alleen te koop bij de bekende Haagse bakkers Hans & Frans Hessing en via Marcello’s Art Factory.

PVF Achmea kunstopdracht

Het Haagse architectenbureau KOW, in de persoon van Jacques van Paassen, gaf de opdracht voor een glaskunstwerk in het nieuwe hoofdkantoor van PVF Achmea aan de Haarlemmerweg in Amsterdam. Het werd een glasrelief gebaseerd op Michelangelo en Rembrandt. Merkwaardig genoeg denken veel mensen dat het een bestaand schilderij is… Dezelfde voorstelling werd op het plafond geschilderd in pixels van 3x3cm.

POLLOCK ON ICE kunstopdracht

In 1999 beschilderden Marcello en Els als eersten een kunstijsbaan. De ijsbaan lag midden in het Haagse centrum. Vanwege de afmetingen en de barre omstandigheden (het was een strenge winter) werd er gekozen voor een replica van een schilderij van de wereldberoemde dripper Jackson Pollock. Een wereldprimeur met een brede belangstelling van de media.

CORIO kunstopdracht

Voor investeringsmaatschappij Corio, in opdracht van KOW architecten, ontwerpen Marcello en Els ‘in rapport’ een dubbel aluminium reliëf voor in de beide boardrooms. Dezelfde voorstelling werd op hetzelfde formaat in een aantal transparante witte lagen gezeefdrukt op niet geprepareerd linnen.

Deloitte Human Capital Group kunstopdracht

Voor de Deloitte Human Capital Group ontwerpen Marcello en Els een serie relatiegeschenken in glas.
De 4 kardinale deugden van de mens – volgens Plato – dienden als uitgangspunt, het ging tenslotte om Human Capital.

 • Prudentia (Voorzichtigheid – verstandigheid – wijsheid)
 • Justitia (Rechtvaardigheid – rechtschapenheid)
 • Fortitudo (Moed – sterkte)
 • Temperantia (Gematigdheid – matigheid – zelfbeheersing)

Rouwcentrum Beukenhage ’s Gravenzande kunstopdracht

Een 17e eeuws bloemstilleven van Bosschaert was het vertrekpunt voor een kunsttoepassing in de nieuwbouw van Beukenhage. Een opdracht van Jacques van Paassen, KOW architecten. Het eisenpakket bevatte o.a. de termen; geschiedenis, Nederlands, meerdere religies en hufterproef. Vanwege de laatste eis schilderden Marcello en Els bloemen op 18mm dik topkwaliteit multiplex.

Fonds 1818 Lenteprijs kunstopdracht

Fonds 1818 deelt jaarlijks een aantal lenteprijzen uit. Eerder kregen de winnaars een nagemaakt Paas chocolade lammetje. Naast een geldbedrag krijgen de winnaars nu een door Marcello en Els ontworpen beeldje van glashelder acrylaat met een gravure van een lammetjeskop en een jaartal.

Who The Fuck Is Bill Clinton? vrije productie

Nooit kregen de kunstenaars Marcello en Els meer media aandacht dan in 1997 met hun Who The Fuck Is Bill Clinton kunstproject. Televisie stations, radiostations en kranten uit de hele wereld (van CNN tot France2) kwamen naar Marcello’s Art Factory voor een interview, foto’s of tv beelden! Het project bestond uit 1. een gratis poster op A3 formaat met de tekst Who The Fuck Is Bill Clinton? en 2. een bord van 100x200cm met dezelfde tekst in de etalage van Marcello’s Art Factory. Alleen tijdens het bezoek van Bill Clinton aan Den Haag werden de posters uitgedeeld (duizenden stuks) en was het bord te zien. Het OM heeft vergaderd of het Haagse kunstenaarsechtpaar gearresteerd moest worden. Gelukkig niet gebeurd…

Familie van Zweden kunstopdracht

Voor de Haagse familie John van Zweden zijn twee plaquettes in brons gemaakt. Het zijn de portretten van de overleden grootvader en vader. Ze hangen in de beroemde behangwinkel John van Zweden Behangparadijs.

Lex Immers Voetbalplaatje vrije productie

De AH (Albert Heijn) voetbalplaatjes zijn begin 2009 een ware hype. Bij ADO Den Haag ontbreekt het plaatje van “Mister ADO” Lex Immers. Marcello&Els, samen met Patrick Toet (Artifac), brengen het ontbrekende plaatje uit. Het is gratis af te halen. Er ontstaat een ware run op deze plaatjes, die later voor veel geld op marktplaats.nl worden aangeboden. We delen in een week 20.000 (!) gratis plaatjes uit, en niet alleen aan kinderen…

Ministerie van Veiligheid en Justitie kunstopdracht

De kunstcommissie van V en J gaf ons de opdracht tot het maken van een glassculptuur. De verhuizing van het departement naar de nieuwbouw was maatgevend. We maakten een glasappliqué dat van ons de veelzeggende werktitel ‘Mooi Ministerie Achter De Duinen’ kreeg. Op het bordje bij het kunstwerk staat nu ‘Den Haag en de JuBi torens’.

Triodus 100 Jaar kunstopdracht

Kinderopvang Triodus bestond 100 jaar en wilde een kunstwerk. We hebben ons laten inspireren door het oude vergaderameublement van B&W dat bij Triodos in de hal staat. We hebben aan de muur in de ontvangsthal een enorme print opgehangen. Het stelt het tafelblad voor, met daarop spreuken van de kinderen die op dat moment bij Triodos werden opgevangen.

Contactgegevens

Marcello's Art Factory
Koningin Emmakade 148
2518 JK Den Haag

E. info@marcellos.nl
E. marcellosartfactory@gmail.com
T. (+31) 70 363 4047
M. (+31) 641 266 707
Els M. (+31) 614 358 417

Facebook. marcellosartfactory
LinkedIn. marcellosartfactory
Twitter. marcellosart
Copyright © 2024 Marcello's Art Factory First Floor - Website door Eye-C Multimedia