Pages Menu
Categories Menu

Rock Gallery On Show Now

Marcello en Els | 1e couplet 

45 Years of Radar Love
Group Exhibition


Radar Love
is de grootste internationale hit van onze Golden Earring. Radar Love betekent in 1973 de internationale doorbraak van de band. De single bereikt de eerste plaats in het thuisland Nederland, de top 10 in BelgiĆ«, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In de zomer van 1974 toert de Earring door de Verenigde Staten waar de groep met Radar Love de dertiende positie in de Billboard Hot 100 haalt. Tijdens concerten rekt de groep het nummer moeiteloos uit tot een kwartier en excelleren de bandleden in respectievelijk een bas-, gitaar- en drumsolo, waarbij drummer Cesar Zuiderwijk over zijn drumstel springt. Het lied wordt als gevolg van zijn thema en de groove beschouwd als de ultieme ‘carsong’ en was onder andere prominent te horen in de actiefilm Baby Driver uit 2017.

Het nummer werd meer dan 500 keer gecoverd, o.a. door Homer Simpson en heeft een eigen website. De Nederlandse meidengroep Centerfold bracht het ten gehore in sexy lingerie. Het werd ook geparodieerd als “Radar Sucks”.

Aan deze expositie in de Rock Gallery doen in totaal 12 kunstenaars mee! Schilderijen, tekeningen en grafisch werk allemaal met het thema Radar Love. Marcello en Els illustreerden de complete song, bij elke zin een tekening. Maar liefst 33 stuks… Te koop als serie van 33 losse prints op canvas of als certified artprint op zwaar papier.

De opening is zondag 9 december vanaf drie uur tot een uur of zes. We stellen je aanwezigheid hierbij zeer op prijs. Rond een uur of vier wordt de tentoonstelling officieel geopend door Golden Earring bassist Rinus Gerritsen.
 
De deelnemende kunstenaars zijn; Cees van Rutten, Fenneke Weltevree, Freek Hoppah Henkes, Hilbert Krane, Jack Wilms, Judy van Meeteren, Marcello&Els, Marike Cools, Mark Pistoor, Marko Klomp, Mac Hague, Milja de Zwart, Richard van Ekeren, Sabine Heerema.

 

Cees van Rutten

 

Jack Wilms

 

Marike Cools

 

Marcello en Els | 2e couplet