Pages Menu
Categories Menu

Rock Gallery On Show Now

 

NICKO CHRISTIANSEN Blues Art

Nicko Christiansen werd in 1950 in Den Haag geboren. Hij begon zichzelf te begeleiden op de gitaar, voornamelijk liedjes van Little Richard, Chuck Berry en Bill Haley toen hij een jaar of elf was. In 1965 ontmoette hij zijn muziekpartner en vriend John Lagrand – de mondharmonicaspeler – en vormden zij het bluesduo Indiscrimination. Niet lang daarna introduceerde singer-songwriter Leo Unger hen in de jazz- en bluesscene van Nederland en in 1966 namen ze hun eerste single op samen met de Q65, toen meest beroemde band van Den Haag.

In 1970 begonnen John en Nicko Livin’ Blues met Ted Oberg, Cesar Zuiderwijk, Henk Smitskamp. Drie hitsingles en 5 albums werden uitgebracht. Er volgden succesvolle tours door Duitsland, Engeland, Zwitserland, België, Luxemburg en Italië. Hoogtepunten waren de Nederlandse tournee met Fleetwood Mac en het Rockfestival in Palermo, met o.a. Ella Fitzgerald, Colosseum en Deep Purple.

Toen de band in 1975 uit elkaar ging kwam er meteen een tweede Livin’ Blues, waar Nicko in alle combinaties van de band zowel zanger als saxofoon-speler was. Na de millenniumwissel tourde de band door Rusland, Polen, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Luxemburg, Spanje en Indonesië.

 

Wat veel mensen niet weten is dat Nicko behalve muzikant ook schrijver en kunstschilder is. In het boek Mijn Vakantie Op Aarde Met veel Haagse humor verteld Nico van zijn belevenissen met Livin’ Blues en de vele andere bands waarin hij gespeeld heeft. Al weer wat jaren geleden kreeg Nicko van kunstenaar Marcellus Hoornweg een complete set schilderspullen en moest toen wel gaan schilderen.

Een selectie van zijn werk is de hele maand november te zien bij Marcellos Art Factory and Rock Gallery op de expositie ‘Nicko Christiansen Blues Art’. De opening is op 4 november tussen 15.00 en 18.00 uur, je bent van harte welkom!