Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Rock Gallery On Show Now

 

WRECKORDS
Ark Pistoor

 

Ark Pistoor exposeert zijn Wreckords in Rock Gallery Den Haag.

Marcello en Els van Marcello’s Art Factory and Rock Gallery in Den Haag presenteren met gepaste trots het werk van Ark Pistoor! Van gebroken elpees maakt Ark waanzinnig mooie portretten van rocksterren uit de periode 1960 tot heden. Jim Morrison, Jimi Hendrix, Iggy Pop, Blondie en o.a. Amy Winehouse zijn te zien in gebroken vinyl. Een zeer bijzondere techniek die doet denken aan de houten portretten van Diederick Kraaijeveld (met name bekend van zijn Obama portret). Ark noemt zijn kunstwerken zelf heel toepasselijk Wreckords.

Mark Pistoor (Haarlem 1970) begon als technicus bij het NOB, werkte vervolgens bij AVP als Visual Effects Editor aan honderden commercials en vele grote producties als Minoes, Ja zuster nee zuster en De ontdekking van de hemel, en pionierde als vaste VJ van Sander Kleinenberg, met wie hij de hele wereld overreisde. Ook ontwierp en produceerde hij videoshows voor acts als Armin van Buuren, Mark Knight en vele andere DJ’s.

 

Kunst van gebroken elpees!

Toen het produceren van muziek en beeld op een computer voor iedereen haalbaar werd, ging Mark de andere kant op. Als analoog en autonoom kunstenaar blijft zijn grote passie muziek echter wel een hoofdrol spelen; Onder de naam Ark Pistoor maakt hij vinyl-recollecties dwz van gebroken elpees reconstrueert hij portretten van popartiesten.

Je moet het in het echt zien om te begrijpen hoe mooi het is! De hele maand oktober is het werk van Ark Pistoor te zien in de Rock Gallery aan de Koningin Emmakade 148 in Den Haag.

Donderdag 5 oktober is de feestelijke opening tussen 7 en 10 uur ‘s avonds. De bekende DJ Sander Kleinenberg, goede vriend en collega van Ark, zal tijdens de opening voor de muziek zorgen!