Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Rock Gallery On Show Now

 

 

CLUB VAN 27 | Forever 27
Groepsexpositie

 
Wij hebben een aantal collega’s uitgenodigd voor deze expositie.
De opening van deze expositie is op zondag 14 januari van 15.00 tot 18.00 uur.
Je bent van harte welkom!

FOREVER 27 (bron Wikipedia)
De 27 club (of: Forever 27) is de benaming voor een onbepaalde groep van beroemde muzikanten die overleden op 27-jarige leeftijd. Er bestaat geen strikte afbakening over wie wel en wie niet bij de 27 club horen.Het verband werd voor het eerst gelegd toen rond 1970 in korte tijd de 27-jarigen Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison overleden. Het idee dat deze personen gezamenlijk een club vormen, ontstond echter pas in 1994, na het overlijden van Kurt Cobain van Nirvana. In de regel zijn de leden van de Club van 27 invloedrijke musici met een levensstijl gekenmerkt door overmatig drugs- en alcoholgebruik. Met terugwerkende kracht wordt bluesgitarist Robert Johnson (1911-1938) ook wel tot de oorspronkelijke 27 club gerekend.In de media wordt aan deze club gerefereerd op het moment dat er een artiest met een losbandige levensstijl op 27-jarige leeftijd overlijdt. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij het overlijden van zangeres Amy Winehouse in 2011.Andere musici met een losbandige levensstijl die op 27-jarige leeftijd stierven, zijn onder anderen Alan Wilson (Canned Heat), David Alexander, Mia Zapata, Kristen Pfaff en Richey James Edwards. De laatste verdween in 1995 en werd in 2008 doodverklaard. Een onderzoek gepubliceerd in de British Medical Journal in december 2011 concludeert dat muzikanten van 27 geen verhoogde kans hebben om te sterven. Al geldt dat wel voor twintigers en dertigers.
 
Deelnemende kunstenaars
Marcello en Els hebben hun bevriende kunstenaars uitgenodigd en ruim 10 van hen hebben speciaal voor deze expositie werk gemaakt. Het zijn zeker niet alleen portretten geworden. Er zijn verrassende werkstukken bij die verwijzen naar bijvoorbeeld songteksten (Marko Klomp) of zelfs voorspellend werk over een toekomstig lid van deze club (Sis Josip).
De artiesten op een rijtje;
Cees van Rutten, Sis Josip, Marko Klomp, Jack Wilms, Evert de Vreugd, Patrice Anthonio, Mark Pistoor, Jos van de Berg, Fenneke Weltevreden, Eric Dordregter, Dik Walraven, Dido de Beer en natuurlijk Marcello en Els zelf.